De training

PUKULAN

De originele Puklan-stijl is kort, hard en niet echt sierlijk, zoals de meest andere Pencak Silat stijlen dat wel zijn. De Pukulan is daardoor echter wel bijzonder geschikt voor de zelfverdediging.

Minimum leeftijd voor de Pukulan-trainingen is 12 jaar. Verder is de deze vorm van zelfverdediging geschikt voor iedereen, ongeacht de leeftijd.

 

 


Pukulan Academy

De lessen bij de Pukulan Academy bestaan voor de beginnende leerlingen en voor de jeugd uit de basisbeginselen van de Pukulan Permainan Desa (de dorpsstijl), de persoonlijke stijl die Stan van Ooyen van Pak Flohr heeft gekregen. Ook worden technieken en lopen gebruikt uit andere pencak silat stijlen waarmee we de laatste jaren hebben kennisgemaakt. Denk daarbij aan de Setia Hati, Bukti Negara, Serak  etc. Ook worden technieken uit het Jiu-Jitsu en Kung Fu gebruikt.

 

De gevorderde leerlingen worden opgeleid met de harde principes van de originele Pukulan. Met 'originele Pukulan' wordt bedoeld de stijl zoals Stan van Ooyen deze 15 jaar lang heeft beoefend bij Pak Flohr op zijn zolder.

Stan van Ooyen (Pukulan Academy) met Guru Cecep Arif Rahman (misschien herken je Cecep uit de actiefilms The Raid en de laatste Starwars-film).


Trainingen

De trainingen van de Pukulan Academy worden gegeven in onze sportzaal in Tilburg op:

 

Dinsdagavond en vrijdagavond van 19:30 tot 21:00 uur. 

 

Neem contact met ons op als je interesse hebt om eens mee te doen.